WijnbouwerRebuli
Venetië - Italië
Wat meer informatie over 'Rebuli'
Een kleine 30 jaar geleden begon Angelo met het produceren van Prosecco.
De nauwe band met de natuur en de constante zoektocht naar verbetering heeft dit domein op de wereldkaart gezet.
De 3 zonen, Mauro, Paolo en Giovanni, zetten het werk van hun vader met dezelfde gedrevenheid verder.
De wijngaarden zijn gelegen in het kleine dorpje Saccol de Valdobbiadene vlakbij de rivier Piave.
De gloednieuwe wijnmakerij is voorzien van de modernste uitrusting. Echte topklasse in Prosecco.
Veel fruit in de neus, rond en zacht in de mond en perfect van afdronk.
Waarom je Rebuli echt in huis wil hebben:
Veel fruit in de neus, rond en zacht in de mond en perfect van afdronk.
Rebuli-wijnen krijgen internationale erkenning en worden geprezen om hun frisheid, fruitigheid en finesse.
Rebuli draagt bij aan de populariteit van deze verfrissende Italiaanse wijnstijl!
De topwijnen van Rebuli
Mousserend:
- Rebuli - Extra Dry, Sedicigrammi - Valdobbiadene Prosecco Superiore
- Rebuli - Frizzante - Asolo Prosecco
- Rebuli - La Riva,Settegrammi - Valdobbiadene Prosecco Superiore - Brut
- Rebuli - L'Angelo - Spumante Extra Dry - Prosecco (Glera) en Chardonnay
- Rebuli - Prosecco DOC Treviso - Brut
- Rebuli - Spumante Extra Dry Rosé - Glera, Rosso Trentino
- Rebuli - Yanrùi Prosecco Treviso - Extra Dry
- Rebuli - Zero Grammi - Prosecco,
2020 - Rebuli - Millesimato - Glera
2023 - Rebuli - Millesimato - Glera
De wijngaarden van Rebuli in Venetië
Het terroir
Veneto kent een mediterraan klimaat, zoals een groot deel van Italië. Dit betekent dat de streek gekenmerkt wordt door milde winters en lange, hete en droge zomers.
De ondergrond
De ondergronden bestaan uit kalkhoudende klei.
Wijnbouw in Venetië
Rebuli, gevestigd in Valdobbiadene, in de regio Veneto, Italië, is gespecialiseerd in de wijnbouw en wijnproductie, vooral in het produceren van Prosecco-wijnen.
Rebuli besteedt veel aandacht aan de zorgvuldige teelt van de druiven. Dit omvat het selecteren van de beste druivenvariëteiten en het beheren van de wijngaarden volgens duurzame praktijken om de kwaliteit van de druiven te waarborgen.
Ook de oogsttijd is van cruciaal belang voor de kwaliteit van Prosecco. Rebuli oogst de druiven op het optimale rijpheidsniveau om een goede balans te bereiken tussen suiker en zuurgraad.
In de wijnmakerij van Rebuli worden moderne wijnbereidingsmethoden gecombineerd met respect voor traditie. De druiven worden zorgvuldig geperst, en het sap wordt gefermenteerd om de kenmerkende bubbels van Prosecco te creëren.
Door het uitvoeren van strikte kwaliteitscontroles gedurende het hele wijnproductieproces, inclusief de botteling en het rijpen van de wijnen, kan Rebuli te allen tijde de kwaliteit van hun wijnen behouden.